VVD zet in op talentontwikkeling

De VVD heeft, met steun van de volledige raad, het college gevraagd een actievere rol te spelen bij de vorming van Integrale Kind Centra (IKC's). De IKC's kunnen een belangrijk middel vormen bij de ontwikkeling van talenten van jonge kinderen.

In Integrale Kind Centra, of: IKC's, komen kinderopvang, educatie en zorg bij elkaar. In ons huidige stelsel worden opvang, educatie en zorg nog door losse, individuele, instellingen aangeboden. Een IKC gaat uit van één organisatie waarbij al deze functies integraal worden aangeboden. Centrale doelstelling hierbij is dat kansen voor talenontwikkelingen bij ieder kind worden gemaximaliseerd. 

Ook in Hollands Kroon wordt gewerkt aan de vorming van IKC's. Onderwijs- en kinderopvangorganisaties werken samen, maar het blijven nu nog gescheiden organisaties. Dit bemoeilijkt de integrale aanpak. De instellingen lopen tegen allerlei juridische en organisatorische problemen aan, waardoor de vorming van échte IKC's op zich laat wachten. De VVD vindt de vorming van IKC's belangrijk en heeft daarom het college gevraagd hier een actievere rol in te spelen. Het college kan de instellingen helpen om drempels weg te nemen, waardoor de IKC's sneller van de grond komen en kinderen eerder hun kansen tot talentontwikkeling kunnen benutten.