Jaarlijkse taart uitreiking VVD Statenfractie

Afgelopen vrijdag, 12 februari, was het weer tijd voor de jaarlijkse taartenactie van de VVD provinciale staten fractie in Noord Holland die jaarlijks rond Valentijnsdag plaatsvindt. De uitreiking van de taarten werd verricht door Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee.

De uitreiking vond dit jaar plaats in het museum Oud Anna Paulowna waar op dit moment de expositie “100 jaar na de watersnood“ te bewonderen is. 

Voorafgaand aan de uitreiking van de taarten nam VVD voorzitter André Lont het woord om  iedereen welkom te heten en om mede te delen dat de vierde  genomineerde, de heer Kees Klein uit Hippolytushoef, die veel voor het culturele leven op Wieringen heeft betekend, helaas in de afgelopen week is overleden.

De eerste taart die Hanneke uitreikte ging naar de vrijwilligers van de Cultuur schuur in Wieringerwerf waar een bestuur samen met ongeveer 100 vrijwilligers ervoor heeft gezorgd dat het voormalig Waterschapskantoor van Wieringerwerf volop wordt gebruikt voor uiteenlopende culturele activiteiten.

De tweede taart ging naar de vrijwilligers van de stichting Poldertuin. Die met vijftien man de poldertuin elk jaar omtoveren tot een kleine versie van de Keukenhof. Door hun inzet staan in het voorjaar 200.000 tulpen, hyacinten, narcissen in bloei. In het voorjaar staat de Poldertuin vol met bijzondere bolgewassen en in de zomer met Zantedeschia’s en dahlia’s.   

De laatste taart is naar Bell International BV gegaan. Dit jonge innovatieve bedrijf uit Winkel zet zich wereldwijd op de kaart met onder andere het slopen van energiecentrales en het bergen en slopen van schepen, maar ook met het maken en ontwikkelen van machines voor de agrarische sector.