VVD Hollands Kroon en Schagen proosten samen op het nieuwe jaar

Op zondag 10 januari hebben de VVD afdelingen Hollands Kroon en Schagen hun nieuwjaarsreceptie gehouden. Deze nieuwjaarsreceptie was een heel bijzondere bijeenkomst, doordat dit eerste keer was dat deze twee afdelingen gezamenlijk dit organiseerden en met groot succes. Op de nieuwjaarsreceptie zijn ongeveer 80 personen uit de wijde omgeving afgekomen. Onder andere afdelingen Texel, Den Helder, Heerhugowaard en Alkmaar waren vertegenwoordigd.

Op de nieuwjaarsreceptie werden door de aanwezigen, onder genot van een hapje en een drankje, contacten gelegd, bijgepraat en oude verhalen opgehaald. Aan het eind van de avond was er gelegenheid om deel te nemen aan het lopend buffet. 

De aftrap van de nieuwsreceptie werd verzorgd door de beide afdelingsvoorzitters van Schagen en Hollands Kroon Zij heetten iedereen van harte welkom en wensten iedereen een gezond en voorspoedig 2016 toe.

Na de welkomstwoorden van de voorzitters, kreeg Theo Meskers het woord. De wethouder van de gemeente Hollands Kroon vertelde de aanwezigen over de ontwikkelingen rond de regionale samenwerking van de gemeentes Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Er zijn nu een aantal samenwerkingsverbanden, maar in 2016 moet dit meer vorm krijgen door de in 2015 als proef ingestelde ”bovenraad”. Hierdoor kan er slagvaardiger worden bestuurd.

Gastspreker op deze middag was 2e Kamerlid voor de VVD Rudmer Heerema. Hij vertelde de aanwezigen over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van natuurbeheer in relatie tot de landbouw, het behoud van scholen in krimpgemeenten en de laatste stand van zaken met betrekking tot de vluchtelingen. Een onderwerp wat zeker een grote rol zal spelen bij het opstellen van de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in 2017. Zichtbaar was de betrokkenheid van de aanwezigen bij het vluchtelingenonderwerp, en dit onderwerp leverde een open en levendige discussie op. Al met al een geslaagde nieuwjaarsreceptie. 

Een woord van dank gaat uit naar restaurant/ hotel Igezs, want door haar bijdrage is nieuwjaarsreceptie mede mogelijk gemaakt.