Politiek café breng handen op elkaar

Het politiek café in de Maurits Bar in Nieuwe Niedorp is geslaagd. Zo’n veertig belangstellenden waren afgekomen op de paneldiscussie tussen ondernemer Sven Schuur, statenlid Erik Annaert en Tweede Kamerlid Barbara Visser. Zij hadden een royaal applaus voor de inbreng.

et cafédebat leverde een  levendige, maar vooral interessante discussie op.  De panelleden spraken over de regionale economie, mantelzorg, de Participatiewet en het openbaar vervoer. Ybeltje Berckmoes (Tweede Kamer), Hanneke Kaamer van Hoegee (Provinciale Staten) en Alexander op de Weegh (gemeenteraad) verzorgden een gesproken column, die aanzet was tot het debat.

Barbara Visser kreeg het verzoek mee om in de Tweede Kamer om extra budget te vragen voor de renovatie van de sluizen bij Den Oever. Erik Annaert onderstreepte het belang van een onderzoek naar de vierbaansweg tussen Alkmaar en Den Oever.

Ondernemer Sven Schuur maakte duidelijk hoe betere marktwerking kan bijdragen aan een efficiënter openbaar vervoer. Barbara Visser maakte de bezoekers duidelijk dat een Uber-achtige variant ook voor het landelijk gebied een goede en betaalbare oplossing biedt. Ze sluit niet dat OV op het platteland uiteindelijk verdwijnt.

Onder de bezoekers werd een prijs verloot; een dagje rijden in een Cabrio. Directeur M. Schilder, van het gelijknamige autobedrijf uit Schagen, reikte die prijs uit aan Gerard Kistemaker. Hij mag op een door hem bepaald tijdstip een dagje touren.

Het organiserende comité was tevreden over het verloop van de avond. Momenteel wordt bekeken hoe frequent het Politiek Café kan worden herhaald.

Voor meer informatie:  Organisatie Politiek Café VVD

Hans de Wit, 06-53643465  

©2015 Pewi’s Nieuwspagina