Algemene ledenvergadering VVD Hollands Kroon bij Peter Appel

Traditiegetrouw houdt de VVD Hollands Kroon haar algemene ledenvergadering op een bijzondere locatie in de gemeente Hollands Kroon. In navolging van Barendse-DC, Landgoed Hoenderdaell, Triflor en op het Recreatiepark Wiringherlant kregen onze leden op 28 oktober jl. een warm welkom bij Peter Appel Transport.

Peter Appel was een van de eerste pioniers die zich op Agriport A7 vestigde. Op de plaats, die ooit werd omschreven als ‘het Siberië van Nederland’, heeft hij een prachtig bedrijf laten bouwen. Dit bedrijf fungeert als hoofdkantoor van zijn transportbedrijf. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste spelers in de transportwereld.

Peter Appel heeft in 2000 de basis voor het transportbedrijf gelegd. Na het vervullen van verschillende functies in de logistieke sector heeft Peter een transportbedrijf overgenomen. Daarmee had hij in één klap een eigen bedrijf en de verantwoordelijkheid voor ongeveer 60 vrachtwagens en 100 medewerkers. Inmiddels is zijn bedrijf onder andere gevestigd in Amsterdam, Drachten, Geldermalsen, Middenmeer en Sint Annaparochie.  

Bij Peter Appel Transport staat hoogwaardige dienstverlening en innovatie voorop. Inmiddels beschikt het bedrijf over 600 vrachtwagens en 1200 medewerkers.

Het transportbedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en levert voedingsmiddelen en goederen af aan een aantal grote supermarkten in Nederland, maar ook aan tankstations en restaurants. Tijd en snelheid spelen daarbij een belangrijke rol.

Agriport A7

Nadat Peter Appel zijn verhaal had afgerond, kreeg Jack Kranenburg het woord. Jack is commercieel directeur van Agriport A7 en is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Agriport A7 is een private ontwikkeling en is anno 2016 uitgegroeid tot een imposant terrein met 850 hectare glastuinbouw, 70 hectare bedrijventerrein en 15 hectare kleinschalig bedrijventerrein.

Agriport A7 is een groot succes en dat komt omdat het een aantal sterke punten heeft. Door de ruimte zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Er heerst een mild klimaat en veel zonlicht, het heeft de beschikking over een eigen energievoorziening, glasvezel en is uitstekend bereikbaar door haar directe ligging aan de A7. Dit heeft tot gevolg dat vandaag de dag 85% van de agrarische productiewaarde van de Wieringermeer van  minder dan 5% van het oppervlak komt en uit een bedrijfstak die hier 10  jaar geleden hier nog niet bestond. Een prestatie waar Hollands Kroon trots op kan zijn!

Het bedrijventerrein is de laatste jaren vooral veel in het nieuws geweest door de vestiging van Microsoft. Microsoft zal verschillende datacentra op bedrijventerrein gaan oprichten. De keuze is op Agriport A7 gevallen, omdat het dichtbij Amsterdam ligt. Amsterdam is de digitale backbone van Europa. Daarnaast heeft Agriport A7 een glasvezelnetwerk en heeft het een eigen energievoorziening.

In Hollands Kroon is men trots op het feit dat zij een bedrijf als Microsoft in haar midden heeft. Het bedrijf is een van de grootste bedrijven op de wereld en is bereid om veel in onze omgeving te investeren. Er worden na voltooiing van de datacentra 382 voltijdbanen verwacht. Daarnaast zijn er wekelijks ruim 800 mensen op het bouwproject aan het werk. Tevens worden er gesprekken gevoerd om het bezoekerscentrum van Mircosoft op Agriport A7 te vestigen.

Agriport A7 is met recht een project waar wij als inwoners van Hollands Kroon trots op kunnen zijn.