ALV VVD Hollands Kroon goed verlopen

De avond werd gehouden bij loonbedrijf Vermaire in Breezand, waar eigenaar Jack Vermaire ons welkom heette op zijn bedrijf, waarna de opgekomen leden van VVD Hollands Kroon, van hem en zijn neef Michel een rondleiding door het uitgebreide gebouwencomplex met uitleg kregen, over het bedrijf, de machines en de werkzaamheden.

Deze werkzaamheden lopen uiteen van natuurbouw tot agrarisch loonwerk en constructie werkzaamheden voor o.a. bloembollenkwekers.

Hierna volgde de ALV waarbij voorzitter Andre Lont in zijn opening het overlijden van John Awater memoreerde en de verkiezinguitslag van 15 maart jl. benoemde.

 

Onderwerpen tijdens de vergadering waren de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester, ook de procedure in de aanloop naar de verkiezing van de gemeenteraad in 2018 is vastgesteld, waarbij enkele belangrijke data te benoemen waren.

 

Van 3 april tot 2 mei kunnen kandidaten voor de gemeenteraad zich melden bij de secretaris. Tijdens de ALV 2 die op 20 september plaatsvindt wordt de voorlopige groslijst vastgesteld en tevens de lijsttrekker benoemd, waarna op 11 oktober de kandidatenlijst wordt vastgesteld. In de tussenliggende periode zal het verkiezingsprogramma geschreven worden.

 

Fractievoorzitter Jan Swaag zette vervolgens uiteen waar de VVD fractie mee bezig is , wat er al bereikt is de afgelopen jaren en wat er aan komt voor de periode tot de verkiezingen volgend jaar.

 

Wethouder Theo Meskers gaf tot slot een helder en duidelijke uitleg over “de kop werkt” waarin noordkop gemeenten o.a. samenwerken op gebied van toerisme, werkgelegenheid en infrastructuur.

Vermaire werd bedankt voor de geboden gastvrijheid met een pakket samen gesteld uit producten van Klaver Kaas en Entius Kersenjam.