VVD zet in op meer woningen in Hollands Kroon

Er moeten meer woningen komen in Hollands Kroon. In het coalitie-akkoord voor de bestuursperiode na de komende gemeenteraadsverkiezingen wil de VVD een voorschot nemen op een groter aantal dan nu is gepland en ruimte maken voor experimentele bouwvormen. Zie ook hoofdstuk 1 van ons verkiezingsprogramma, 'Koersen op Kwaliteit'.

© Benjamin Garcia Saxe

De VVD is het niet eens met de provincie Noord-Holland, dat er alleen behoefte bestaat in de Randstad. Ook de regio Kop van Noord-Holland heeft aanvulling van de voorraad nodig. Tijden veranderen, behoeften ook. Mensen willen graag hun individuele woonwens invullen, terwijl de lokale woonvisie nog is gebaseerd op levensbestendig bouwen. Een huis als eenheidsworst voor iedereen, jong of oud.

De markt is de politiek al ver vooruit. Er worden interessante woonconcepten ontwikkeld. Op basis van prefab of door gebruik te maken van overbodige zeecontainers. Ook Tiny Houses zijn populair.

Daarnaast wordt ingezet op woningtypen die kant en klaar worden geplaatst, maar na verloop van tijd –als de markt bijvoorbeeld is veranderd- elders kunnen worden neergezet.

In Almere is een speciale wijk opgezet waar mensen naar eigen inzicht hun containerwoning kunnen realiseren. Een inspirerend voorbeeld is te zien op de foto hierboven.

De VVD wil dit soort experimenten ook mogelijk maken in Hollands Kroon. De video laat een beeld zien van een Amerikaans concept van een prefab, verplaatsbaar model met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.        

Zet cookies aan om de video te tonen.