Jaarrekening 2018 Hollands Kroon

Een goed leesbare jaarrekening Hollands Kroon 2018, een positief accountantsrapport, en prachtig financieel jaarresultaat, een prima algemene reserve. We voeden de verschillende reserves met € 3.500.000, de begroting reserve met € 500.000 en de algemene reserve met € 1.352.541 en zorgen er zo mede voor dat risico’s sterk verminderen en daardoor het weerstandsvermogen oploopt naar A – dus uitstekend’

Dit zou het totaal van de inbreng VVD fractie Hollands Kroon kunnen zijn.

Maar …  is meer nodig dan alleen mooie financiële resultaten om juichend terug te kijken op 2018.

Het positieve resultaat is vooral te danken aan éénmalige meevallers en voor de komende jaren hangen er donkere wolken boven de betaalbaarheid van de jeugdzorg en het sociaal domein.

De lastendruk op onze inwoners is vergelijkbaar met andere gemeenten (ook plattelandsgemeenten) nog steeds relatief hoog. De waardering van onze inwoners voor wat wij als gemeente doen is te laag, er is een groot tekort aan woningen, de opkomst bij verkiezingen is veel te laag en te veel mooi plannen worden niet uitgevoerd of uitgesteld.

Financieel technisch zijn we in Hollands Kroon op de goede weg (met ook veel complimenten aan de organisatie) al kijken wij met zorg uit naar de resultaten van de mei- en vooral de september circulaire, omdat we daarin lagere inkomsten van het Rijk verwachten.

 

Nu, en dat is misschien wel de meest belangrijke opdracht, als college en raad samen verder de schouders eronder om ook de zo nodige betrokkenheid en vooral tevredenheid van onze inwoners te vergroten..