VVD neem initiatief beperking zoekgebied Agri++ in Gebiedsplan Wieringermeer

Net voor het zomerreces heeft VVD Hollands Kroon tijdens de raadsvergadering op 25 juni jl. het initiatief genomen om een amendement in te dienen over het Gebiedsplan Wieringermeer.

Met het amendement, dat uiteindelijk met 24 stemmen voor en 1 stem tegen door de raad is aangenomen, is bereikt dat het zogenaamde zoekgebied Agri++ fors in omvang is beperkt (van 1500 hectare naar 750 hectare).

 

Met het amendement is het college ook gevraagd (opnieuw) in overleg te treden met alle stakeholders over onder andere de gevolgen voor de leefomgeving, de pachtsituatie, circulariteit en de agrarische sector in het algemeen.

 

Tot slot is in het amendement ook vastgelegd dat na een periode van 5 jaar wordt bezien in hoeverre er behoefte bestaat aan een mogelijke verdere uitbreiding van het zoekgebied.

 

VVD Hollands Kroon was van mening dat met het opnemen van de oorspronkelijk 1500 hectare voor het zoekgebied Agri++ in het raadsvoorstel, er teveel beslag wordt gelegd op de toekomst van de inrichting van de Wieringermeer. Daarmee heeft de VVD ook gehoor willen geven aan het grote aantal zienswijzen over het zoekgebied Agri++.

 

Uiteraard blijft VVD Hollands Kroon het verdere proces op de voetvolgen.