VVD positief over de gemeentebegroting 2020

Tijdens de besluitvorming over de gemeentebegroting 2020 Hollands Kroon waren er namens de VVD complimenten aan bestuur en organisatie.

Er is voor 2020 en ook jaren er na een sluitende begroting met zelfs ruimte voor bescheiden nieuw beleid en ook de leesbaarheid van de begroting was beter dan voorgaande jaren.

Hollands kroon heeft veel te danken aan éénmalige inkomsten door economische ontwikkelingen  (o.a. datacentra en windmolenpark), maar ook zonder deze incidentele inkomsten ziet het er vooralsnog goed uit.

Er zijn ook zorgen, o.a. over de versnelde groei in uitgaven voor WMO en Jeugdzorg en overschrijdingen op budgetten uitgevoerde werken.

De afstand tussen de gemeente en onze inwoners lijkt steeds groter te worden, vooral omdat volgends de VVD fractie, informatie van de gemeente te weinig en niet op de juiste wijze wordt gedeeld met onze inwoners. Daarom heeft de VVD (ondersteund door de hele raad) een motie ingediend waarin het College wordt opgeroepen er alles aan te doen om de informatie (niet alleen via sociale media) te verbeteren.

Hollands Kroon heeft een begroting van ca. € 100.200.000 waarbij de inkomsten vooral van het rijk en gemeentelijke leges en heffingen komen.

Grote uitgaven zijn er vooral bij vitaliteit (zorg, bestaanszekerheid enz.) dienstverlening (organisatie en bestuur) en leefbaarheid (wegen, groen, milieu enz.)