VVD-fractie bezorgd over prestatieafspraken

De VVD-fractie van Hollands Kroon is bezorgd over de ambitieloze prestatieafspraken van het college met de woningbouwcorporaties.

In een memo aan de Raad van 23-11-2021 worden de prestatieafspraken tussen de gemeente Hollands Kroon, de woningcorporaties “Beter Wonen”, Wng.St. Anna Paulowna”, ”Wooncompagnie” en huurdersverenigingen voor de periode 2022/2026 beschreven.  

Het is een uitvoerig document, maar wat onze fractie betreft spreekt er te weinig ambitie uit de afspraken. 

 

De VVD-fractie Hollands Kroon ziet graag de prestatieafspraken aangevuld met de volgende informatie: 

·       Prognose nieuwbouw huurwoningen voor de komende 4 jaar (door welke corporatie en in welk deel van onze gemeente). 

·       Mogelijkheden aanbieden aan andere corporaties voor het bouwen van huurwoningen in Hollands Kroon als de 3 eerdergenoemde corporaties te weinig bouwactiviteiten tonen. 

·       Verder onderzoek naar mogelijkheden om bij verwaarlozing of te veel verstening van tuinen enz. bij huurwoningen (verpaupering van de omgeving), door de verhuurder op te treden. 

·       Beschrijving en consequenties als een corporatie niet wil bouwen bij plannen met meer dan 40 woningen (25% norm). 

·       Welke “rol” is er voor de gemeente Hollands Kroon bij het eventueel realiseren van een “corporatiehotel” voor spoedzoekers. 

·       Hoe kunnen de corporaties samen met de gemeente Hollands Kroon z.s.m. bouwactiviteiten ontwikkelen specifiek voor jongeren, zodat deze niet gedwongen uitwijken naar andere gemeenten.