ONDERNEMER SVEN SCHUUR IN PANEL POLITIEK CAFÉ

Ondernemer Sven Schuur uit Anna Paulowna neemt plaats in het panel dat in debat gaat tijdens het Politiek Café op woensdag 11 maart in de Maurits Bar in Nieuwe Niedorp. Schuur opende recentelijk op het nieuwe bedrijventerrein Kruiswijk III een volledig duurzaam gebouwd pand voor zijn installatiebedrijf. Samen met Erik Annaert uit de VVD-fractie van Provinciale Staten en Barbara Visser van de VVD-fractie in de Tweede Kamer bespreekt hij actuele thema’s. Het politiek café is laagdrempelig van opzet. Iedereen is dan ook welkom, ongeacht van welke politieke partij. De thema’s die aan bod komen, zijn ‘de Participatiewet’, ‘Mantelzorg’ en ‘Openbaar Vervoer op het platteland’. De discussies worden telkens ingeleid met een gesproken column. Hiervoor zijn Ybeltje Berckmoes (VVD-fractie Tweede Kamer), Hanneke Kaamer van Hoegee (fractielid Provinciale Staten uit Den Helder) en Alexander op de Weegh (VVD-fractie Hollands Kroon) van de partij.

Ideeën

Het debat is er niet zozeer op gericht om visies tegenover elkaar te zetten.  Het gaat er vooral om hoe visies ook gerealiseerd kunnen worden. Daarom wordt inbreng vanuit de zaal bijzonder op prijs gesteld. Mensen met ideeën zijn van harte welkom om die voor te leggen aan de panelleden.

Zeker met het oog op de verkiezingen voor het Waterschap en Provinciale Staten worden vooral zwevende kiezers uitgenodigd. Zij kunnen deze avond in contact komen met politici uit de Tweede Kamer in Den Haag, Provinciale Staten in Haarlem, de gemeenteraad van Hollands Kroon en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.  Tussentijds en na afloop is er gelegenheid om 1 op 1 met politici in gesprek te gaan.

Dagje cabrio

Wie zich aanmeldt via de website maakt kans op een aantrekkelijke prijs. Door autobedrijf Martin Schilder uit Schagen wordt een luxe VW-cabrio beschikbaar gesteld voor 1 dag. In de pauze van het Politiek Café wordt bekend gemaakt wie daarvoor de sleutels in ontvangst mag nemen.

Op deze manier hoopt de organisatie van het Politiek Café een lekker ongedwongen sfeer te creëren, waarin inwoners van deze regio kennis kunnen maken met de politiek en hun bestuurders. De zaal gaat open om 19.15 uur. Het debat start om 19.30 uur en staat onder leiding van Theo Meskers.

Voor meer informatie:;

Organisatie Politiek Cafe VVD

Hans de Wit, 06-53643465