Willem Groot, nummer 1 op de lijst van de VVD Hollands Kroon

Mijn naam is Willem Groot (roepnaam Wim), geboren en getogen in het mooie Wieringerwaard waar ik op dit moment nog steeds woon met ons gezin.

Afkomstig uit een agrarisch gezin met als hoofdzaak de veehouderij samen met mijn vader, moeder en 2 broers. Na de Rijks middelbare Agrarische school in Alkmaar te hebben volbracht ben ik mijn werkzame leven begonnen in het loonwerk en in de landbouw, eerst als bedrijfsverzorger. In 1995 begonnen als eigen ondernemer in de tuinbouw en akkerbouw. Na de beslissing om de landbouw los te laten ben ik omgeschoold naar de aannemerij. Ik ben nu nog steeds werkzaam in de utiliteitsbouw en weg- en waterbouw.

Ik heb diverse bestuurlijke functies vervuld, waaronder het voorzitterschap van de voetbalvereniging Wieringerwaard. Toen ik in 2009 door de VVD werd benaderd was het lidmaatschap voor mij een vanzelfsprekendheid. In 2010 ben ik politiek actief geworden als raadslid in de voormalige gemeente Anna Paulowna. Op dit moment ben ik fractievoorzitter en lijsttrekker voor de VVD Hollands Kroon. Het groen, de agrarische sector en de woningbouw heeft toch altijd mijn bijzondere interesse. Hierin zie ik weer voldoende uitdagingen. Ik hoop dan ook mij in de komende raadsperiode weer voor u in te mogen zetten.