Statenfractie deelt taarten uit

De VVD-fractie van de Provinciale Staten in Noord-Holland deelt jaarlijks rond Valentijnsdag taarten uit aan personen en organisaties, die zich belangeloos verdienstelijk maken voor de samenleving. Op voorspraak van het afdelingsbestuur kwamen vijf taarten terecht in Hollands Kroon. Erik Annaert, vice-voorzitter van de statenfractie, kwam ze uitdelen in de kantine van de Visafslag in Den Oever.

Die locatie was door de afslag beschikbaar gesteld omdat een van de genomineerde partijen de organisatie was van de Visserijdagen Den Oever. De visserijdagen in Den Oever dateren al van 1959. Op de maandag van het evenement (jaarlijks in of rond de laatste week van augustus) is  de vlootschouw; een evenement dat rond de 20.000 bezoekers trekt. Ze kunnen gratis meevaren en smullen van vis. Een geweldige promotie voor de visserij en het toerisme voor Den Oever. Het huidige  jonge bestuur van de vlootschouwcommissie heeft het evenement een nieuwe impuls gegeven.

De tweede taart ging naar het Bloemencorso in Winkel. Dit bestuur was niet in de gelegenheid de taart in ontvangst te nemen, maar afdelingsecretaris Johan Senneker (zelf woonachtig in Winkel) zorgt dat de taart terecht komt. Al meer dan 100 jaar trekt het bloemencorso op de 4e zondag van september vele  duizenden bezoekers, vanuit de hele regio. Het is een dagje uit om niet te missen, voor jong en oud. Het bestuur en vele vrijwilligers zorgen elk jaar weer voor een verrassende optocht, die samen met de kermis en braderie is uitgegroeid tot een hoogtijdag voor Winkel en wijde omtrek.

Stichting Kroondieren in Wieringerwerf en Breezand werd in het zonnetje gezet voor haar verdiensten voor de voormalige hertenkampen in Wieringerwerf en Breezand. Daar waar de overheid terugtreedt pakken de vrijwilligers het op. Het zijn nu kinderboerderijen, die een brede groep aanspreken.

De vierde taart was bestemd voor Breezands Belang. Deze dorpsraad is nog niet zo heel lang actief, maar slaagt er in haar stempel te drukken. De raad volgt op een positief kritische manier de ontwikkelingen in en rond het dorp en manifesteert zich daarmee richting het gemeentebestuur.”Een club om rekening mee te houden”, stelde Erik Annaert bij het overhandigen van de taart.

Coöperatie Breedband Hollands Kroon ontving de vijfde taart. Deze organisatie is in 2014 opgericht met als ambitie niet alleen de 22 dorpen  maar heel Hollands Kroon (dus ook het landelijk gebied) te voorzien van glasvezel. Dat is een grote ambitie. Met een subsidie van de provincie is de organisatie voortvarend van start gegaan. Met de taartenactie steekt de VVD het bestuur een hart onder de riem. De VVD beschouwt snel internet als belangrijke voorziening op het platteland. Zo blijft dat aantrekkelijk voor jonge gezinnen en MKB-bedrijven.