Teeven onder indruk van arbeidsmigrantenverblijf

VVD-staatssecretaris Fred Teeven heeft een campagnebezoek gebracht aan de Kop van Noord-Holland. Daarbij liet hij zich rondleiden in het arbeidsmigrantenverblijf van Boltha in Breezand. Het honderdjarige bedrijf heeft het recent gerealiseerd, nu gemeente en provincie dit planologisch mogelijk hebben gemaakt.

Teeven is verantwoordelijk voor het immigratiebeleid in Nederland. Hij was, mét zijn gezelschap van twintig VVD-bestuurders uit de Noordkop, onder de indruk van de kwaliteit van het verblijf. De arbeidsmigranten hebben de beschikking over een zeer ruime living, kookgelegenheid en slaapkamers voor 2 personen.

Teeven werd ontvangen door Truus en Jan van den Berg, die het gezinsbedrijf runnen met hun kinderen. Ze maakten duidelijk dat ze hebben gekozen voor een permanente oplossing om hun buitenlandse krachten in eigen beheer te huisvesten. "We willen niet afhankelijk zijn van de wijze waarop anderen het voor ons regelen."

Boltha selecteert de medewerkers in Polen en zorgt in Breezand voor goede huisvesting en maaltijden. "De beste manier om een goede arbeidsprestatie te verlangen", zo maakte Jan van den Berg duidelijk.

Behalve over arbeidsmigranten spraken Van den Berg en Teeven over waterpolo. Jaren geleden speelden ze tegen elkaar in het Breezandse zwembad Den Krieck en dat waren ze nog niet vergeten.