Enno Bijlstra, nummer 5 op de lijst van de VVD Hollands Kroon

Ik ben in 1943 geboren in Winkel, in een middenstandsgezin waar iedereen welkom was. Er werd hard gewerkt maar er was ook tijd voor muziek, toneel en sport. Sinds 1970 ben ik getrouwd met Tini en na enkele verhuizingen wonen wij alweer vanaf 1984 met heel veel plezier in mijn geboortedorp.

Na het behalen van mijn “meester” diploma aan de Nationale Schilderschool ben ik begonnen als leraar schilderen en later gaf ik ook schoolmuziek en maatschappijleer. In 1976 heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en na diverse functies eindigde mijn carrière in 2007 als interimmanager bij woningcorporaties.

Ik ben lid van de VVD sinds 1974 en al vele jaren actief in de gemeentepolitiek. Van 2008 t/m 2012 was ik wethouder in de voormalige gemeente Niedorp en daarna tot 2014 voor de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Vanaf 2018 mag ik de VVD vertegenwoordigen als raadslid. Na mijn pensionering ben ik nog meer bestuurlijk actief geworden en geniet samen met Tini van ons huis, onze tuin en vrije tijd. De gemeentepolitiek en muziek maken (ik speel klarinet en saxofoon in diverse orkesten van klassiek tot dixieland) maken dat ik met veel plezier de dagen invul.

Ook de komende raadsperiode wil ik graag een luisterend oor zijn, en opkomen, voor onze inwoners.