Als het aan de VVD Hollands Kroon ligt moet de buitenruimte een plezier zijn om in te lopen en fietsen.

Waar zetten we op in? Volgens de VVD Hollands Kroon gaat er steeds meer goed maar kan er nog veel verbeteren aan de buitenruimte. We zien op steeds meer plekken in de gemeente dat enthousiaste mensen met elkaar de buiten ruimte in hun eigen buurt onderhouden.

In samenwerking met kernbeheerders komen mooie initiatieven en projecten tot stand. Maar door de bezuinigingen van de afgelopen jaren en het verbod op chemische gewasbeschermingsmiddelen is de kwaliteit van onze leefomgeving achteruit gegaan.

Het is daarom tijd voor een inhaalslag. Met voldoende steun uit de bevolking en extra geld kan de omgeving weer aantrekkelijker worden. Niet alleen vanwege het woongenot, ook vanuit veiligheidsoogpunt is dit noodzakelijk. Zo vindt het maaien van bermen nu plaats op specifieke datums. De natuur laat zich echter niet leiden door de kalender. Daarom vindt de VVD Hollands Kroon dat we moeten maaien wanneer het nodig is, ongeacht de datum op de kalender. Kijken we naar de fiets- en looproutes in onze gemeente, dan zien we dat deze door vele mensen worden gebruikt. Door goed onderhoud houden we de kwaliteit op peil en blijven we aantrekkelijk voor zowel inwoners als toeristen.