VVD Hollands Kroon vindt onderwijs, van belang voor de kinderen en de samenleving.

Op school leren we kinderen de kennis en vaardigheden waar ze later iets aan hebben. Op school leren we ze ook wat onze normen en waarden zijn en hoe we in Nederland met elkaar omgaan. Op school leer je wat normaal is en wat niet. Goed onderwijs speelt daarom niet alleen een grote rol in het leven van mensen, maar ook de samenleving heeft er belang bij. Wij zijn trots op onze leraren voor de klas.

Daarom staat de VVD Hollands Kroon achter het investeringsprogramma voor moderne en hoogwaardige schoolgebouwen die ook ruimte bieden in of nabij het schoolgebouw, voor muziek, sport en cultuur. Die goed en veilig bereikbaar zijn voor kinderen en ouders. We zien er op toe dat er goede en veilige mogelijkheden zijn om je kind met de fiets of auto af te zetten bij school. Op initiatief van de VVD Hollands Kroon heeft de gemeenteraad ervoor gekozen dat de gemeente het voortouw neemt bij de vorming van integrale kind centra (IKCs) binnen de brede scholen in Hollands Kroon. Hier worden kinderen vanaf de kinderopvang gevolgd en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Zo kan er bijvoorbeeld snel extra hulp ingezet worden vanuit het wijkteam. Wat daarmee wordt bereikt is dat de kinderen eerder wordt geholpen en dure en specialistische jeugdhulp minder vaak nodig is. Vrije schoolkeuze is voor ons belangrijk.

Wij vinden dan ook dat de gemeente erop moet toezien dat ouders hun kinderen bij meerdere scholen kunnen aanmelden en dat de aanmelding op de basisschool pas vanaf 3 jaar kan plaatsvinden. Initiatieven tussen onderwijs en het lokale bedrijfsleven juichen wij toe. Zo kunnen kinderen kijken bij onze lokale ondernemers en worden goed voorbereid op hun beroepskeuze én op de interessante carrièremogelijkheden bij bedrijven in hun eigen regio.