Veiligheid is topprioriteit voor de VVD Hollands Kroon.

Onze inwoners moeten zich in en rond hun woning, school, sportcomplex, volkstuin of werkplek veilig voelen. Maar veiligheid is niet een verantwoordelijkheid van de gemeente alleen. Voor de VVD Hollands Kroon is het een samenspel waaraan alle betrokken partijen bijdragen: politie, brandweer, boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren), jongerenwerk, ondernemers én inwoners.

De regierol ligt bij de burgemeester als bindende factor tussen alle partijen, daarbij ondersteund door wethouders en gemeenteraad. Inzet is dat hulpdiensten in een aanvaardbare aanrijtijd beschikbaar zijn, ongeacht het moment van de dag. De VVD Hollands Kroon zal, indien noodzakelijk, geld beschikbaar stellen voor extra inzet van boa’s.

De VVD Hollands Kroon wil doorgaan met het inzetten van maatschappelijk werk op scholen, om kinderen met wie het niet lekker gaat extra aandacht te geven. Zo voorkomen we dat ze afglijden of mentale problemen krijgen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Maar de VVD Hollands Kroon vindt ook dat schade door vernieling door jongeren zonder meer wordt verhaald op de ouders. Dat geldt ook voor de kosten van handhaving bij het oplossen van problemen.

Ook in onze gemeente is drugscriminaliteit een ontregelende factor. Er is de VVD Hollands Kroon veel aangelegen hier hard bij op te treden. Het is voor de VVD Hollands Kroon bespreekbaar -in afstemming met de politieleiding- drugshonden in te zetten om dealers weg te houden bij feesten en horeca-activiteiten tijdens kermissen.