Het college komt met reactie op vragen met betrekking tot huizenmarkt

De VVD Hollands Kroon heeft het college schriftelijk om opheldering gevraagd over de wachtlijsten en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in Hollands Kroon. Door de stroom politieke vluchtelingen zal ook Hollands Kroon huisvesting moeten bieden aan statushouders. Hierdoor is extra druk op de huidige wachtlijsten te verwachten.

De VVD wil weten hoeveel mensen op de wachtlijst staan en hoe het is gesteld met de beschikbaarheid van woonruimte. Door de grote stroom politieke vluchtelingen richting Nederland zal ook Hollands Kroon huisvesting moeten bieden aan statushouders. Hierdoor is extra druk op de huidige wachtlijsten te verwachten. De VVD wil voorkomen dat de komst van statushouders er toe leidt dat lokale inwoners jaren langer moeten wachten op een huis.


Daarom heeft de fractie de onderstaande vragen aan het college gesteld:

  1. Hoe denkt het college een antwoord te vinden op de huisvesting van statushouders die in de komende periode gehuisvest dienen te worden in de gemeente  Hollands Kroon?
  2. Kan het college aangeven hoe de huidige wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn samengesteld bij de in onze gemeente actieve corporaties; zowel getalsmatig als kwalitatief?
  3. Hoeveel sociale huurwoningen zijn in het Kwalitatief Woningbouwprogramma Kop van Noord-Holland opgenomen? 
  4. Is in het nog te ondertekenen Kwalitatief Woningbouwprogramma KvNH rekening gehouden met de te verwachten huisvesting van statushouders? 

Naar aanleiding van de schriftelijk vragen van de VVD fractie is het college met een reactie gekomen. De reactie van het college is als bijlage onderaan de pagina bijgevoegd. De fractie van de VVD heeft de reactie van het college in beraad.  

 

Zie voor meer informatie ook: http://hollandskroon.vvd.nl/nieuws/8179/vvd-wil-helderheid-over-huizenmarkt


Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij:

Jan Swaag

Email: j.swaag@vvd-hollandskroon.nl

Telefoon: 06 5156 8291